Slovenija 29.8.2013 6:00

Emonska promenada v znamenju gledališča, akrobatike in filma

Ljubljana, 29. avgusta - Trnovski most in Emonska ulica bosta od danes do sobote, vsak dan med 18. in 21. uro, postali prizorišči 13. mednarodnega uličnega festivala Emonska promenada, ki poteka v sklopu Trnfesta. Na programu festivala bodo akrobatika, ulična glasba in filmske projekcije, obiskovalci pa si bodo lahko ogledali tudi več kot 27 gledaliških dogodkov.

Ljubljana, Emonska cesta. Mednarodno ulično gledališki festival Emonska promenada 2011. Otroci, igrala. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana, Emonska cesta.
Mednarodno ulično gledališki festival Emonska promenada 2011.
Otroci, igrala.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana, Emonska cesta. Mednarodni ulično gledališki festival Emonska promenada 2011. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana, Emonska cesta.
Mednarodni ulično gledališki festival Emonska promenada 2011.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Festival Emonska promenada ponuja predstave, nastope in ustvarjalne delavnice priznanih domačih in tujih umetnikov, namenjene tako otrokom in mladim, kot tudi odraslim. Tridnevni festival v Trnovo vsako leto privabi številne ljubitelje zabave in kulture.

Letošnja izvedba Emonske promenade posebno pozornost namenja gledališkim in lutkovnim predstavam ter plesnim in glasbenim delavnicam, ljubitelji akrobatike pa bodo lahko uživali v vrhunskih predstavah na hoduljah.

V sklopu delavnic organizatorji dajejo poudarek izdelkom, narejenim iz naravnih in recikliranih materialov. Zato na festivalu tudi letos gostuje barcelonska skupina Guixot de 8, ki s svojimi nenavadnimi igrali iz odpadnih materialov navdihuje številne slovenske posnemovalce.

Na programu festivala bodo med drugim še obisk živali iz ljubljanskega živalskega vrta, projekcije kratkih otroških filmov v posebnem šotoru Potujočega Kinobalona, optična delavnica, umetniška tržnica in interaktivne igre na prostem.

V primeru slabega vremena bo del programa prestavljen na nedeljo, 1. septembra.