Svet 9.9.2013 6:00

Kevin MacDonald naj bi režiral biografski film o Elvisu Presleyu

Memphis, 9. septembra - Škotski režiser Kevin MacDonald naj bi bil v igri za režiserja biografskega filma o legendarnem glasbeniku Elvisu Presleyu, naslovljenega "Last Train to Memphis" (Zadnji vlak za Memphis). Film o kralju rock'n'rolla temelji na istoimenski knjigi, ki jo je leta 1995 napisal ameriški avtor Peter Guralnick, poroča britanski BBC.

MacDonald, sicer poznan po režiji celovečercev, kot sta Zadnji škotski kralj in Državniške igre, je leta 2012 režiral tudi dokumentarec o legendarnem glasbeniku Bobu Marleyu.

Produkcijo filma "Last Train to Memphis", ki tematizira Presleyevo otroštvo in njegov nenaden prihod na glasbeno sceno, sta prevzela ameriški glasbenik Mick Jagger in Victoria Pearmant, lastnika produkcijske hiše Jagged Films.

Biografski film o Presleyu nastaja pod okriljem ameriškega filmskega studia 20th Century Fox, ki bo v prihodnjih tednih na avdicijah iskal primernega igralca.

Presley se je rodil leta 1935. V Memphis se je preselil s 13 leti in se tam izšolal za električarja. Svojo prvo skladbo "That's All Right Mama" je posnel leta 1954, prvi veliki uspeh pa je doživel dve leti kasneje s skladbo "Heartbreak Hotel", ki je bila v prvem tednu prodana v 1,5 milijona izvodih.

Zadnjič je koncertiral leta 1976 v Las Vegasu.