Slovenija 29.9.2013 4:00

V igri za naziv slovenska popevka nocoj 13 skladb

Ljubljana, 29. septembra - Na 51. festivalu Slovenska popevka, ki se bo začel ob 20. uri v studiu 1 TV Slovenija, se bo predstavilo 13 izvajalcev. Na prireditvi bo strokovna žirija podelila veliko nagrado za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo ter nagrado za najboljšo interpretacijo. Podelili bodo tudi nagrado občinstva. Prireditev bo vodila Miša Molk.

Kot prva bo na prireditvi nastopila pevka Ana Soklič s skladbo Naj muzika igra, ki ji bosta sledili Ajda Stina Turek s pesmijo Tvoj obraz in Manca špik s skladbo To so te reči. Kot četrti se bo predstavil Jure Ivanušič s skladbo Plavi angel, kot peta Sara Kobold s pesmijo Ne znam na konec neba, kot šesta pa Katarina Mala z Nebesi.

Sledil bo nastop Manuelle Brečko z Zadnjim plesom, Eva Černe bo zapela skladbo Vrti se v ritmu, zasedba Flora & Paris pa pesem Vse si ti. Skupina Panda se bo predstavila s skladbo Hočem tja, pevka BiLBi pa s pesmijo V dnevni doma. Andraž Hribar se bo spraševal Po čem diši ta dan, festival pa bo sklenila skupina Tristan s pesmijo Dotik požene kri.

V spremljevalnem programu bo mogoče prisluhniti lanskoletnim zmagovalcem - Matevžu Šaleharju Hamu, ki bo zapel Ti prihajaš ter Marku Vozlju in Nuši Derendi, ki bosta prepevala Naj nama sodi le nebo. Posebna gosta bosta Trkaj in Alenka Godec.

Glasbeniki bodo nastopili v živo ob spremljavi Velikega revijskega orkestra RTV Slovenija, ki ga sestavljajo najboljši glasbeniki big banda in simfoničnega orkestra radijsko-televizijske hiše ter zunanji glasbeni izvajalci, so sporočili iz RTV Slovenija.