Svet 2.10.2013 6:00

Film o managerju Beatlov prvi z njihovo glasbo

London, 2. oktobra - Biografski film o managerju skupine The Beatles Brianu Epsteinu bo prvi celovečerec o skupini, v katerem bodo predvajali njihovo originalno glasbo, poroča britanski časnik The Guardian. Film z naslovom "The Fifth Beatle" (Peti Beatle) bo sledil zgodbi Epsteina od njegovega odkritja Beatlov do smrti zaradi prevelikega odmerka mamil leta 1967.

Scenarij za film, ki naj bi ga začeli snemati prihodnje leto, je napisal Vivek J. Tiwary, sproduciral pa ga bo oskarjevec Bruce Cohen, ki je kipec prejel za film Lepota po Ameriško.

Epstein (1934-1967) se je z glasbo začel ukvarjati, ko je v očetovi trgovini prodajal plošče. Beatle je odkril med odmorom za malico in ni odnehal, dokler kot manager Liverpoolčanom ni uredil pogodbe z založbo EMI.

O svojem prvem srečanju z legendarno skupino je Epstein dejal: "V trenutku me je očarala njihova glasba in njihov smisel za humor na odru. Ko pa sem jih še spoznal, me je očaral njihov osebni šarm. Takrat se je pravzaprav vse skupaj začelo."