Slovenija 7.10.2013 4:00

V Ljubljani začetek 10. izdaje Meseca oblikovanja

Ljubljana, 7. oktobra - V prostorih stare tiskarne Mladinske knjige in nekdanje prodajalne Merkur se bo drevi začela 10. izdaja Meseca oblikovanja Ljubljana. Raznolik program bo zajemal več kot 30 razstav, konferenc in ostalih dogodkov. Ob odprtju Meseca oblikovanja, ki bo v prestolnici potekal do 7. novembra, bodo podelili nagrade za oblikovalske dosežke.

Mesec oblikovanja Ljubljana 2013, ki ga pripravlja Zavod Big, bo ob 10. obletnici potekal v še razsežnejši obliki in ponudil vpogled v raznolik spekter področij oblikovanja.

V sklopu Meseca oblikovanja, ki bo potekal na temo Nove sile, se bodo zvrstile tri konference: mednarodna konferenca o dizajn menedžmentu, BIG arhitekturna konferenca z naslovom Vrednote, cilji in namen ter Leseni nebotičniki: Sanje ali realnost?.

Na ogled bo 13 razstav, med njimi Vrhunci slovenskega oblikovanja, retrospektivna razstava Čar lesa in arhitekturna razstava Hiše sveta.

Osrednje dogajanje bo strnjeno v t.i. mestu dizajna - na lokaciji stare tiskarne Mladinske knjige in bivše trgovine Merkur. Obe stavbi spadata v opus povojne arhitekture Savina Severja, so sporočili iz Zavoda Big.

Vizija Meseca oblikovanja Ljubljana je prerasti v vodilno proaktivno platformo za kreativne industrije in podjetja v državi. S platformo želijo Ljubljano umestiti na zemljevid ustvarjalnih prestolnic sveta.

Mesec oblikovanja Ljubljana je enomesečni dogodek, ki raziskuje, vrednoti in rešuje bivanjske probleme, povezuje ustvarjalne subjekte v nova socialna in poslovna okolja ter spodbuja interdisciplinarni, medgeneracijski in medkulturni dialog, so še zapisali organizatorji.