Svet 8.10.2013 6:00

Maksimovićev Hvala za Sunderland na gostovanje v Črno goro

Bar, 8. oktobra - Celovečerec Slobodana Maksimovića Hvala za Sunderland, ki je na lanskem Festivalu slovenskega filma prejel štiri vesne, se je uvrstil v tekmovalni program mednarodnega televizijskega festivala v črnogorskem Baru. V filmu nastopajo priznani igralci, med drugim tudi z vesno nagrajena Gregor Baković v glavni in Branko Đurić - Đuro v stranski vlogi.

Film, ki je bil na 15. Festivalu slovenskega filma ocenjen kot najboljši film, je prejel omenjeni vesni ter vesno za montažo, se bo v Črni gori predstavil konec oktobra oziroma v času festivala med 22. in 26. oktobrom.

Zgodba filma se vrti okrog tovarniškega delavca Johana (Baković), ki mu gre vse narobe, a kljub temu verjame, da se mu bo življenje spremenilo. Stanje se še poslabša, ko izgubi službo, se zaplete v dodatne finančne težave in ko ga zapusti žena (Tanja Ribič). Ko se zdi, da slabše ne more biti, se mu svet znova postavi na glavo.

Igralska zasedba je številčna, poleg omenjenih med drugim igrajo še Jernej Kuntner, Eva Derganc, Primož Petkovšek, Rafael Vončina, Štefka Drolc in Martin Srebotnjak, v eni svojih zadnjih vlog na platnu pa nastopa tudi Polde Bibič.

Film, ki je nastal v produkciji TV Slovenija, bodo slovenskim TV gledalcem premierno prikazali v sredo, 6. novembra, so sporočili iz RTV Slovenija.