Slovenija 22.10.2013 9:55

Milivojevićevo predavanje o zaljubljenosti in erotiki v zrelih letih odpira nov cikel v Drami

Ljubljana, 22. oktobra - S predavanjem psihoterapevta Zorana Milivojevića na temo ljubezni in odnosov v zrelih letih ob 17.30 v ljubljanski Drami uvajajo nov programski cikel pogovorov Družabno in družbeno. Pogovoru bo vsakič sledila tematsko povezana predstava, tokrat uprizoritev režiserja Dušana Jovanovića Boris, Milena, Radko.

Priznani psihoterapevt Milivojević bo v predavanju pod naslovom Češnje v decembru - ljubezen in erotika v zrelih letih odprl vprašanja, kot so - ali je ljubezen res le privilegij mladih, ali strast z leti zamre ter ali se v tretjem življenjskem obdobju še lahko brezglavo zaljubimo? Brezplačne vstopnice za predavanje so še na voljo, za predstavo, ki bo sledila, pa so že pošle, so za STA povedali v SNG Drama Ljubljana.

S pogovori s strokovnjaki, ki se ukvarjajo s tematikami, ki jih odpirajo uprizoritve, želijo v ljubljanski Drami opozoriti tako na družabne kot družbene prvine predstav. Pogovori bodo temo izbrane predstave razplastili, razložili in nadgradili, so pojasnili v ljubljanski Drami.

Drevišnji pogovor bo tematsko vezan na komično dramo, ki tematizira ljubezenski trikotnik med tremi osebami v zrelih letih. Milena Zupančič nastopa v vlogi upokojene igralke Milene, poročene z novinarjem, ki ga igra Radko Polič. V monotonem zakonu se ne počuti srečna. Zgodba se zaplete, ko Milena spozna upokojenega kapetana dolge plovbe Borisa, igra ga Boris Cavazza, in se z njim zaplete v ljubezensko razmerje.

Srbski psihoterapevt in pisec priljubljenih uspešnic Milivojević je predavatelj na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju in psihoterapevt z dolgoletno prakso v individualni, partnerski in skupinski terapiji. Je avtor številnih učbenikov in knjig, med najbolj znanimi so Emocije, Formule ljubezni, Mala knjiga za velike starše ter Igre, ki jih igrajo narkomani. Živi v Novem Sadu in Ljubljani.