Svet 25.10.2013 6:00

Alice Munro pisanja morda vendarle ni obesila na klin

New York, 25. oktobra - Kanadska pisateljica Alice Munro, letošnja dobitnica Nobelove nagrade za literaturo, je v pogovoru za časnik Wall Street Journal dejala, da ni več tako gotova, da ne bo več pisala. "Vsak dan se s sabo pogovarjam o upokojitvi. Obljubila sem, da ne bom več pisala, ampak vsake toliko časa še dobim kakšno idejo," je dejala.

Munrojeva je sicer za kanadske medije pred časom dejala, da se je sprijaznila z idejo, da ne bo več pisala. Kot piše britanski časnik The Guardian, pa se lahko njeni oboževalci tolažijo z dejstvom, da je na to namignila že leta 2006, a je nato lani izdala novo zbirko kratkih zgodb "Dear Life".

V pogovoru za Wall Street Journal je 82-letna pisateljica spregovorila tudi o staranju. Dejala je, da s staranjem pride empatija, "saj več razumeš".

Dela Munrojeve se osredotočajo na življenje na podeželju jugozahodnega Ontaria, ki je po njenem mnenju "izjemno zanimivo, vedno znova spoznam kaj novega".

Na vprašanje o tem, kaj bi želela, da po njeni smrti naredijo z neobjavljenimi rokopisi ali osnutki, je odgovorila, da naj jih uničijo.