Slovenija 10.11.2013 4:00

Zvečer Festival slovenskega Šansona in podelitev Ježkove nagrade

Ljubljana, 10. novembra - V SNG Drama Ljubljana se bo drevi ob 20. uri pričel Festival slovenskega šansona. Na prireditvi, ki jo bosta povezovala člana igralskega ansambla ljubljanske Drame Polona Juh in Saša Tabaković, bo mogoče slišati 12 novih skladb, ki se bodo potegovale za naziv zmagovalni šanson 2013. Podelili bodo tudi nagrado Franeta Milčinskega - Ježka.

Ljubljana, SNG Drama. Festival slovenskega šansona 2013. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, SNG Drama.
Festival slovenskega šansona 2013.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na festivalu, ki je projekt 1. programa Radia Slovenija, se bodo z živo izvedbo predstavili Ajda Stina Turek s pesmijo Kostanjev drevored, Jerneja in Bor s skladbo Pleševa, Batista Cadillac z s pesmijo Barbara, Matej Mijatovič z Halo gospodična, Andrej Trobentar s pesmijo Prebujena in Metod Banko s pesmijo Od zvezd do vekov.

Brina bo zapela skladbo s Pesem se rodi, Simona Plut na festivalu sodeluje s pesmijo Ljubezen je sreča, Selecto s pesmijo Kavica za dva, Jure Ivanušič s skladbo Zimski večer, Ansambel za slovese s pesmijo Moje jutro in Orkestrada s pesmijo Utrip.

Na lanskem festivalu slovenskega šansona je v konkurenci 11 skladb zmagala Tadeja Fatur s pesmijo Zadet.

Po večeru šansonov bodo podelili nagrado Franeta Milčinskega - Ježka, ki jo RTV Slovenija podeljuje že od leta 1989 za posebne dosežke na področju žlahtnega humorja in satire oziroma za izvirne dosežke ali opus v tistih umetnostnih zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo tradiciji Ježkovega duha. Lani jo je prejel glasbenik, komik in satirik Tilen Artač.