Slovenija 11.11.2013 4:00

V Konzorciju danes odprtje Frankfurta po Frankfurtu

Ljubljana, 11. novembra - V knjigarni Konzorcij bodo ob 11. uri odprli že 27. prodajno razstavo tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu. Predstavljenih bo 7000 knjižnih naslovov s poudarkom na strokovni literaturi. Dežela v gosteh pa bo letos, tako kot na knjižnem sejmu v Frankfurtu, Brazilija.

Ljubljana, knjigarna Konzorcij. Tradicionalna razstava tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu. Foto: Stanko Gruden/STA

Ljubljana, knjigarna Konzorcij.
Tradicionalna razstava tujih knjig Frankfurt po Frankfurtu.
Foto: Stanko Gruden/STA

Pri izboru knjig so v Konzorciju tokrat k sodelovanju povabili 12 slovenskih strokovnjakov z različnih področij. Tako bo, kot je na nedavni novinarski konferenci dejala vodja poslovne enote Konzorcij Bojana Zarnik, letošnja prodajna razstava prinesla "jagodni izbor" knjig z različnih področij. Naslove, ki po mnenju strokovnjakov ne smejo manjkati, so postavili v središče.

Predstavljene bodo tudi knjige slovenskih avtorjev, izdane pri tujih založbah. Tudi tu so se osredotočili predvsem na dela slovenskih strokovnjakov, ker je leto 2013 mednarodno leto statistike, pa so bili pri izboru knjig pozorni tudi na to. Na razstavi ne bodo niti manjkale knjige, ki so prejele najbolj odmevne literarne nagrade.

Že ob 18. uri bo na vrsti tudi osrednji dogodek letošnjega Frankfurta po Frankfurtu, okrogla miza s slovenskimi strokovnjaki, ki jo pripravljajo v sodelovanju z Institutom Jožef Stefan. Novinarka Vida Petrovčič se bo o tem, kako znanost približati širši javnosti, pogovarjala s priznanimi slovenskimi znanstveniki in avtorji knjig Jadranom Lenarčičem, Ivanom Bratkom in Tadejom Bajdom.