Slovenija 27.11.2013 14:11

DSP in Sodobnost z razpisoma za najboljšo kratko zgodbo in najboljši esej

Ljubljana, 27. novembra - Društvo slovenskih pisateljev (DSP) in revija Sodobnost sta razpisala natečaj za nagrado Slovenskih dnevov knjige za najboljšo kratko zgodbo 2014, Sodobnost pa je obenem razpisala tudi natečaj za najboljši slovenski esej. Nagradi v vrednosti 1000 evrov bodo podelili na odprtju 19. Slovenskih dnevov knjige.

Avtorji, vsak lahko sodeluje le z enim besedilom, morajo prispevke za najboljšo kratko zgodbo, ki ne sme biti daljša od 30.000 znakov s presledki, na DSP poslati do 10. marca. Poslana besedila bo ocenjevala tričlanska žirija. Nagrajeno zgodbo in šest nominiranih besedil bo objavila revija Sodobnost.

Za nagrado za najboljši slovenski esej 2014 se lahko avtorji potegujejo s tremi prispevki, ki morajo biti splošne oziroma literarne narave ter ne smejo biti krajši od 20.000 in ne daljši od 40.000 znakov s presledki.

Do šest najboljših esejev vključno z nagrajenim bo objavljenih v reviji Sodobnost. Eseje morajo avtorji poslati do 10. marca, nagrada pa vsebuje tudi honorar za objavo eseja. Za objavo predlagani eseji bodo honorirani, so sporočili z DSP.