Svet 29.11.2013 5:00

Na letošnjem beneškem likovnem bienalu rekorden obisk

Benetke, 29. novembra - Na 55. likovnem bienalu v Benetkah, ki se je sklenil minulo nedeljo, so zabeležili rekordnih 475.000 obiskovalcev. Letošnji bienale je tako po obisku presegel bienale leta 2011, ki je z 411.000 obiskovalci doslej veljal za najbolje obiskanega, piše avstrijska tiskovna agencija APA.

Osrednja razstava, ki jo je zasnoval Italijan Massimilliano Gioni, je bila na ogled v Vrtovih in Arzenalu in je nosila naslov Enciklopedična palača. Gioni je naslov povzel po Enciklopedični palači Marina Aurita, postavitev pa je združevala dela več kot 150 umetnikov iz 38 držav.

Nacionalnih postavitev je bilo na bienalu 88. Vlogo slovenskega nacionalnega paviljona je prevzela Galerija A+A, v njej pa se je s projektom Za naše gospodarstvo in kulturo predstavila Jasmina Cibic.

Slovenski paviljon je bil med obiskovalci dobro sprejet. Revija ArtReview ga je uvrstila celo med 20 najboljših na tem bienalu, britanski The Independent pa je "inteligentno, humorno in jezno" delo Cibiceve opisal kot enega od vrhuncev.

V slovenskem paviljonu v Benetkah so do sredine novembra našteli kar 195.000 obiskovalcev.