Svet 8.12.2013 5:00

Na Dunaju retrospektiva avstrijskega fotografa Bitesnicha

Dunaj, 8. decembra - Dunajsko razstavišče Kunst Haus Wien bo prihodnje leto, med 21. februarjem in 25. majem, gostilo razstavo del avstrijskega fotografa Andreasa H. Bitesnicha. Obsežna retrospektiva bo predstavila njegovo 25 letno ustvarjalno pot, na kateri se je ukvarjal z različnimi fotografskimi žanri.

Razstava bo obeležila jubilej priznanega avstrijskega fotografa, ki bo prihodnje leto praznoval 50. rojstni dan. Na ogled bodo tako njegova najzgodnejša dela pa vse do aktualnih del.

Največ pozornosti zbujajo Bitesnichovi akti, v katerih človeško telo obravnava kot skulpturo, poseben pečat pa fotograf doda še z osvetlitvijo. Razstavljene bodo tudi njegove popotniške fotografije in najnovejša fotografska dela, v katerih tematizira osebni pogled na svetovne metropole. V vseh delih je, kot so zapisali v agenciji za stike z mestom Dunaj Compress, ohranil svoj prepoznaven slog.

Razstava bo ponudila tudi vpogled v zakulisje fotografovega ustvarjanja in obiskovalcem predstavila filmski material, knjige in druge dokumente, ki prikazujejo Bitesnichov način ustvarjanja.