Slovenija 11.12.2013 10:25

6pack Čukur z dobrodelnim projektom za boljše bivalne razmere

Ljubljana, 11. decembra - Priljubljeni hip hop izvajalec 6pack Čukur bo zvečer v Kavarni Sputnik predstavil projekt Working Cross. Prodajali bodo poseben nakit ter z izkupičkom ustanovili istoimensko dobrodelno društvo. To bo združevalo obrtnike, ki bodo pomagali socialno ogroženim posameznikom in družinam pri zagotavljanju boljših bivalnih razmer.

V okviru predstavitve bo potekala tudi dražba s posebno tehniko potolčenega križca, ki jo bo vodil Peter Poles, za kulturno-družabni program pa bodo poskrbeli z živimi lutkami ter s koncertom, na katerem bo 6pack Čukur z The Hangover Ladies premierno predstavil novo pesem, so sporočili organizatorji.

Eden najpopularnejših slovenskih hip hop izvajalcev je tudi polagalec keramičnih ploščic. Dobrodelni projekt Working Cross tako združuje Čukurjevo poklicno in ustvarjalno pot. Keramičarji pri svojem delu uporabljajo plastične križce, s katerimi urejajo pravilen razmik med posameznimi ploščicami. Z zlatarstvom Skušek si je 6pack Čukur zamislil linijo treh "keramičarskih" križcev iz čistega srebra, ki naj bi predstavljali posameznike, ki kljub krizi z znanjem in delom pomagajo drugim.

Glasbenik k sodelovanju pri projektu, v okviru katerega bodo družbeno deprivilegiranim omogočili osnovne potrebe za normalno bivanje, poziva tudi podjetja, da se pridružijo z doniranjem materialov za prenovo stanovanj, kopalnic in drugih bivanjskih enot.