Svet 13.12.2013 6:00

Za rimski Kolosej vstopnice mogoče kupiti tudi prek pametnih telefonov

Rim, 13. decembra - Za obisk rimskega Koloseja je od srede vstopnice mogoče kupiti tudi prek pametnega telefona. S tem so želeli skrajšati vrste pred najbolj obiskano turistično znamenitostjo v večnem mestu, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Italija, Rim. Rimski Kolosej. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Italija, Rim.
Rimski Kolosej.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Obiskovalci, ki bodo vstopnico kupili prek pametnega telefona, bodo potrebovali bodo le kreditno kartico. V Kolosej pa bodo vstopili na podlagi QR kode, saj ne bodo dobili papirnate vstopnice.

Uvedba novega načina nakupa vstopnic se bo izkazala še posebej za koristno v poletnih mesecih, ko si Kolosej ogleda okoli 24.000 obiskovalcev dnevno. Strošek nakupa vstopnice preko pametnega telefona znaša en evro, še piše Ansa.

Kolosej ali Flavijski amfiteater velja za enega največjih arhitekturnih in inženirskih dosežkov rimske arhitekture. Graditi so ga začeli leta 72, njegova višina se giblje od 189 do 156 metrov. Pokriva območje 24.000 kvadratnih metrov, v njem pa je bilo prostora za 50.000 gledalcev. V Koloseju so prirejali gladiatorske igre in igre z živalmi pa tudi pomorske bitke in uprizoritve mitoloških dram.