Svet 20.12.2013 5:30

V amsterdamskem Van Goghovem muzeju zabeležili več kot 1,4 milijona obiskovalcev

Amsterdam, 20. decembra - V Van Goghovem muzeju v Amsterdamu so lahko zadovoljni z letošnjim obiskom, saj so zabeležili več kot 1,4 milijona obiskovalcev. Število prijateljev muzeja na družbenem omrežju Facebook se je s 75.000 povečalo na 200.000, na družabnem omrežju Twitter pa se je število sledilcev povečalo s 50.000 na 75.000.

"Čeprav je bil muzej zaradi prenove več mesecev zaprt, je bila naša zbirky kljub temu ves čas na ogled javnosti. Najprej je bila razstavljena v muzeju Ermitaž, od maja dalje pa ponovno v hiši na Muzejskem trgu. Naša prednostna naloga je, da zagotovimo, da so naše zbirke odprte za javnost," besede direktorja muzeja Axela Rügerja povzema sporočilo za javnost.

Dodal je, da so v začetku maja prenovljeni muzej odprli z razstavo Van Gogh pri delu, ki predstavlja vrhunec osemletnih študij in poglabljanj v umetnikove delovne metode. Od tedaj se je število obiskovalcev izjemno povečalo. Poleg tega od odprtja muzeja na Muzejskem trgu ponovno delujejo trije mednarodno prepoznavni muzeji.

V letu 2014 v Van Goghovemu muzeju načrtujejo gradnjo novega vhoda. Poleg tega bodo v februarju odprli razstavo švicarskega umetnika Felixa Vallottona.