Svet 30.12.2013 5:00

Igra prestolov največkrat s spleta prenesena serija v letu 2013

London, 30. decembra - Tretja sezona televizijske serije Igra prestolov je po podatkih bloga Torrent Freak največkrat ilegalno prenesena serija s svetovnega spleta v letošnjem letu. Serija je bila piratsko prenesena kar 5,9 milijonkrat. Sledita ji seriji Kriva pota s 4,2 milijona in Živi mrtveci s 3,6 milijona prenosov, poroča filmska revija Variety.

Na četrtem mestu lestvice največkrat piratsko prenesenih serij se je s 3,4 milijona prenosov znašla serija Veliki pokovci, peto mesto pa je s 3,1 milijona prenosov pripadlo seriji Dexter.

Na lestvico so se od šestega do desetega mesta uvrstile še televizijske serije Kako sem spoznal vajino mamo, Nepremagljivi dvojec, Domovina, Vikingi ter Puščica.

Televizijska serija Igra prestolov je bila na prvem mestu lestvice tudi leta 2012, ko so jo s spleta prenesli kar 4,2 milijonkrat. Na drugo mesto se je lani po številu ilegalnih prenosov uvrstila serija Dexter s 3,8 milijona prenosov, na tretje pa serija Veliki pokovci, ki je bila piratsko prenesena 3,2 milijonkrat.