Svet 1.1.2014 5:00

Glasba Bruna Marsa in Rihanne v letu 2013 največkrat prenesena s spleta

London, 1. januarja - Glasba barbadoške pevke Rihanne in ameriškega glasbenika Bruna Marsa je bila po podatkih spletnega portala Musicmetric v letu 2013 največkrat ilegalno prenesena s svetovnega spleta. Za vsakega izmed njiju so po poročanju spletne revije Rolling Stone zabeležil več kot pet milijonov piratskih prenosov glasbe s spleta.

Na tretje mesto omenjene lestvice se je uvrstila skupina Daft Punk, četrto in peto mesto pa sta zasedla Justin Timberlake in Flo Rida. Na lestvico so se od šestega do desetega mesta uvrstili še Kanye West, Eminem, Jay Z, Drake in Pitbull.

Na spletnem portalu Musicmetric so objavili tudi lestvico glasbenikov, ki so v letu 2013 pridobili največ sledilcev na družbenih omrežjih. Na prvo mesto se je uvrstila pevka Taylor Swift, ki se ji je lani na Facebooku, Twitterju in drugih omrežjih pridružilo 29,5 milijona novih sledilcev. Drugo mesto je pripadlo glasbenici Katy Perry z 29,2 milijona, tretje pa Justinu Timberlaku z 28,8 milijona novih sledilcev.

Na družbenem omrežju Twitter so v lanskem letu zabeležili 100 milijonov tvitov o glasbi. Na prvo mesto lestvice skladb, ki so jih uporabniki na Twitterju največkrat omenili, se je z 8,1 milijona tvitov uvrstil singel Wrecking Ball pevke Miley Cyrus.

Drugo mesto je s 6,2 milijona tvitov zasedla Drakova skladba Started From The Bottom, na tretje mesto lestvice pa se je s 4,5 milijona tvitov uvrstila skladba Heart Attack Demi Lovato. Četrto mesto je s 3,5 milijona tvitov pripadlo skladbi Justina Bieberja Heartbreaker, peto pa s 3,1 milijon tvitov singlu We Can't Stop Miley Cyrus.