Svet 5.1.2014 5:00

Morrisey po spominih piše še roman

London, 5. januarja - Pevec kultne britanske skupine The Smiths Steven Morrisey se je po lanskem uspešnem izidu spominov odločil, da napiše roman. "V letu 2013 sem izdal avtobiografijo, ki je bila bolj uspešna kot katerikoli album, ki sem jih kadarkoli izdal. Zdaj sem na približno polovici romana," je dejal glasbenik.

Kot je še dejal v pogovoru na spletni strani za oboževalce True to You, se je za prehod v literarne vode odločil tudi za to, ker radijske postaje ne predvajajo njegove glasbe, med drugim je veliko ljudi izgubilo zaupanje v glasbeno industrijo.

"Nekako se domneva - upravičeno - da velike založbe 'kupijo' prva mesta na lestvicah, tako da v popu in rocku ni več prave strasti. Nisem prepričan, da ljudje verjamejo, da so obrazi, ki jih vsakodnevno gledamo po televiziji in v revijah, resnično blizu popularnosti," je dodal.

Kot še piše britanski časnik The Telegraph, gre po Morriseyjevem mnenju le še za vprašanje trženja: "Vse zgodbe o uspehu so predvidljive, nikoli vas ne bo presenetil hit, ki bi zvenel kot iz neke povsem druge zgodbe. To ni le moje videnje, ampak videnje vseh, ki jih poznam."

Oboževalcem je sporočil, da nikoli ne bo nehal poslušati glasbe ter da bo posnel nov album, na katerem bo pesem z naslovom Istanbul. Vsekakor pa to ne bodo The Smiths: "Skupina kot takšna me ne zanima."