Slovenija 10.1.2014 11:19

V novogoriški Mestni galeriji multimedijska razstava Sanele Jahić

Nova Gorica, 10. januarja - V Mestni galeriji Nova Gorica bodo danes ob 19. uri odprli multimedijsko razstavo Sanele Jahić, ki se bo z deli, ki so nastajala v specifičnem okolju lokalnih proizvodnih obratov, predstavila kot nagrajenka mednarodnega festivala Pixxelpoint 2011.

Sanela Jahić je slikarka, ki želi preseči dvodimenzionalnost slike, družbo in posameznika v njej zato problematizira skozi tehnološka orodja. "Razstava Sanele Jahić ne govori o možnih alternativah, a nam z umetnosti lastnimi orodji in jezikom na pretanjen način razpira kompleksno zgodbo o tehnologiji, delu, kapitalističnimi proizvodnimi odnosi in subjektiviteti," so zapisali v novogoriški galeriji.

Jahićeva je leta 2008 končala študij slikarstva na ALUO v Ljubljani. Razstavlja doma in v tujini, nazadnje se je predstavila z razstavo Art of Engineering v Tehničnem muzeju v Berlinu in v ARTPLAY centru v Moskvi.

Leta 2003 je prejela študentsko Prešernovo nagrado za slikarstvo, grafiko in video produkcijo, leta 2006 mednarodno priznanje na sedmem Bienalu slovenske grafike v Novem mestu in leta 2010 tretjo nagrado Art of Engineering v Berlinu. Živi in dela v Nemčiji, Sloveniji in Bosni in Hercegovini.

Umetnico in njeno delo bosta na odprtju predstavili likovni kritičarki Petja Grafenauer in Urška Jurman.