Svet 8.1.2014 5:30

Annie Lennox in Dave Stewart kot Eurythmics v čast Beatlom

Los Angeles, 8. januarja - Annie Lennox in Dave Stewart bosta na koncertu, posvečenim Beatlom, ponovno nastopila kot tandem Eurythmics. Koncert The Night That Changed America (Noč, ki je spremenila Ameriko), bo 27. januarja, dan po podelitvi grammyev. S koncertom ob grammyju za življenjsko delo Beatlom bodo praznovali 50 let od prvega nastopa skupine v ZDA.

Na koncertu bosta kot duet nastopila tudi 14-kratna prejemnica grammyja Alicia Keys in devetkratni dobitnik te nagrade John Legend, ki bosta zapela znamenito skladbo Let It Be. Skladba Don't Let Me Down pa bo izzvenela v interpretaciji dvojca Johna Mayerja in Keitha Urbana. Beatlom se bo z nastopom poklonila tudi ameriška zasedba Maroon 5, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Podeljevalci grammyja za življenjsko delo so veliko četverico The Beatles označili kot eno najvplivnejših skupin v zgodovini glasbe ter zapisali, da se je glasba Beatlesov, ki korenini v rock'n' rollu 50. let minulega stoletja, razvila v razponu od pop balad do psihadeličnega rocka.

Skupina Eurythmics je svoj prvi album izdala leta 1981, svetovno slavo pa je dosegla leta 1983 s hitom Sweet Dreams (Are Made of This). Glasbenika sta se razšla leta 1990, ponovno pa sta svoje moči združila za dva albuma - leta 1999 (Peace) in leta 2005 (Ultimate Collection).