Slovenija 12.1.2014 4:00

Nana Milčinski s koncertom začenja Ježkovo leto

Ljubljana, 12. januarja - V SNG Drama Ljubljana bo drevi ob 20. uri v sklopu programa Akustika: nedelje v Drami svoj novi album Od tod do vesolja, ki ga zaznamuje Ježkova poezija, predstavila njegova vnukinja Nana Milčinski. S tem se začenja leto obeleževanja 100. obletnice rojstva Franeta Milčinskega - Ježka. Album poleg Ježka zaznamuje še sodelovanje s Femijem Temowom.

Ljubljana, SNG Drama. Pevka Nana Milčinski. Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, SNG Drama.
Pevka Nana Milčinski.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Originalno glasbo so prispevali še skladatelji Mitja Vrhovnik Smrekar, Martin Štibernik, Anže Langus Petrović in Dominik Bagola, na novi plošči pa je tudi nekaj znanih, a osveženih pesmi, kot sta Lesjakova Ne čakaj na maj in Vodopivčeva Ljubezen naj gre vedno v cvet. Album je izšel pri Založbi RTV Slovenija ob 100. obletnici Ježkovega rojstva.

Na koncertu bodo poleg Nane Milčinski nastopili skoraj vsi, ki so sodelovali pri nastanku albuma. Na odru se bodo zvrstili še jazz kitarist Temow, ki je album tudi produciral, Marko Črnčec, Robert Jukič, Sergej Ranđelović, Gregor Gruden, Gregor Strasbergar, Eva Gorenc, Manca Bukovac ter glasbeniki Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod taktirko Tadeja Tomšiča.

Glasbenikom se bodo na odru kot gostje pridružili tudi vokalna skupina Bee Geesus, Klemen Slakonja in Juš Milčinski. Koncert bo v živo prenašal Radio Slovenija, februarja pa bodo posnetek predvajali tudi na Televiziji Slovenija.

S koncertom Nane Milčinski se bo v Drami zaključil prvi cikel programa Akustika: nedelje v Drami, ki bo z današnjim ponudil devet koncertov.

Sicer ob 100. obletnici rojstva Ježka - rodil se je 14. decembra 1914 - poleg tega na RTV Slovenija načrtujejo vrsto tematskih oddaj, med drugim tudi nov dokumentarec, ki bo predstavil njegovo delo in zasebno življenje.