Slovenija 5.2.2014 9:29

Zveza kulturnih društev Ljubljana z nagradami za leto 2104

Ljubljana, 5. februarja - Zveza kulturnih društev Ljubljana (ZKDL) bo drevi v Šentjakobskem gledališču Ljubljana podelila priznanja, ki jih podeljuje ljubiteljskim kulturnim društvom ter posameznikom. Zlato priznanje bo prejel Jože Osterman, srebrna Marko Tiran, Tomaž Simetinger in Godba ljubljanskih veteranov, bronasto pa Branko Kuharič in Iva Lampič.

Podelili bodo še častna priznanja, ki ju bosta posthumno prejela nekdanji predsednik Šentjakobskega gledališča Drago Razboršek in nekdanji predsednik Društva Blaž Potočnikova čitalnica Frane Erman, piše na spletni strani ZKDL.

Zlato priznanje bodo Ostermanu, predsedniku ZKD Slovenije in KUD Svoboda Črnuče, podelili za dolgoletno prostovoljno delo, s katerim je pomembno prispeval k ustvarjanju organizacijskih, kadrovskih in materialnih pogojev ter medčloveških odnosov pri uresničevanju programov ter delovanju društev, različnih kulturnih skupin in sekcij, piše v obrazložitvi nagrade.

Tiran, ki je med drugim ustanovil ustanovil Študentski komorni zbor, današnji Perpetuum Jazzile, bo srebrno priznanje prejel za dolgoletno strokovno pedagoško delo na področju zborovske glasbe, umetniški vodja Akademske folklorne skupine France Marolt Tomaž Simetinger pa za projekt Prepletanja. Godba ljubljanskih veteranov bo priznanje prejela ob desetletnici delovanja.

Kuharič bo bronasto priznanje prejel za dolgoletno delo na področju organizacije in vodenja Pihalnega orkestra Bežigrad, Iva Lampič pa za dolgoletno prostovoljno delo na področju ljubiteljske kulture v Črnučah.

ZKLD priznanja podeljuje za izjemne dosežke in zasluge pri umetniškem vodenju, organiziranju in spodbujanju ter podpiranju kulturnega dela v Ljubljani.