Svet 14.2.2014 5:30

Festival v Bregenzu zaradi Čarobne piščali podaljšan

Bregenz, 14. februarja - Organizatorji poletnega festivala v avstrijskem Bregenzu so zaradi izjemnega zanimanja občinstva za uprizoritev Mozartove Čarobne piščali za en dan podaljšali termin festivala. Mozartovo dvodejanko bodo na odru na Bodenskem jezeru uprizorili tudi 25. avgusta, je sporočilo prirediteljev povzela nemška tiskovna agencija dpa.

Festival v Bregenzu bo potekal od 23. julija do 25. avgusta. "Opero na jezeru" bodo uprizorili 29-krat, zanjo so doslej prodali že 60 odstotkov vstopnic. Režiser Čarobne piščali bo umetniški vodja festivala David Pountney. Vloga Pamine bo v eni od alternacij zaupana tudi slovenski sopranistki Bernardi Bobro, napoveduje festivalska spletna stran.

Glavna predstava na plavajočem odru s 7000 sedeži je vodilna atrakcija festivala, ustanovljenega leta 1946. Ta vključuje različne glasbene in gledališke dogodke, poleg oper z železnega repertoarja še koncerte ter sodobna operna in gledališka dela.

Nasproti glavni operi, ki se zamenja vsaki dve leti, so tokrat postavili noviteto avstrijskega skladatelja Heinza Karla Gruberja Zgodbe iz Dunajskega gozda, nastalo po istoimenski drami Odona von Horvatha.