Svet 1.3.2014 9:29

Na cezarjih po pričakovanjih slavila komedija Mamin sinko

Pariz, 1. marca - Na franoskih oskarjih, cezarjih, je v petek zvečer v skladu s pričakovanji slavila avtobiografska komedija Mamin sinko (Les garcons et Guillaume a table), ki jo podpisuje Guillaume Gallienne. Prejel je pet cezarjev, med drugim za najboljšega igralca in najboljši film.

Mamin sinko je Galliennov režiserski debut, ki je žirijo prepričal tudi v kategorijah najboljši prvenec, prirejen scenarij in montaža. Komedija, ki tematizira avtorjev odnos z mamo in homoseksualnost, je v Franciji velika uspešnica, ki si jo je ogledalo že več kot 2,5 milijona ljudi. Guillaume Gallienne v filmu poleg sebe odigra tudi lastno mamo.

Med pomembnejšimi dobitniki cezarjev je tudi Roman Polanski, ki je nagrado za najboljšega režiserja prejel za film Venera v krznu. Najboljša igralka je postala Sandrine Kiberlain v filmu 9 mesecev (9 mois ferme). Za najboljši tuji film pa je obveljal Alabama Monroe Felixa van Groeningena, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po rdeči preprogi se je med drugim sprehodila tudi Scarlett Johansson, ki je prejela častnega cezarja. Nagrado ji je podelil Quentin Tarantino.