Slovenija 3.3.2014 11:29

Odprt razpis za za nagrado skupine OHO 2014

Ljubljana, 3. marca - Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je objavil razpis za nagrado skupine OHO 2014. Natečaj je namenjen vizualnim umetnikom, mlajšim od 35 let, ki delujejo na področju vizualne umetnosti v mediju risbe, slikarstva, kiparstva, videa, novih medijev ali performansa. Natečaj je odprt do 9. marca.

Umetniki, ki morajo biti državljani Slovenije, se lahko na natečaj prijavijo samostojno, lahko jih prijavijo institucije ali posamezniki. Nagrado podeljujejo za kakovostno in inovativno umetniško delo, ki je nastalo v zadnjih dveh letih, so sporočili iz Zavoda P.A.R.A.S.I.T.E., ki natečaj razpisuje v sodelovanju z newyorškima ustanovama Foundation for Civil Society in Trust for Mutual Understanding.

Prijave bo pregledala mednarodna strokovna žirija, ki bo izbrala štiri nominirance, ki se bodo predstavili z novimi deli v aprilu ali maju na skupni razstavi v Ljubljani. Žirija bo izmed nominirancev izbrala dobitnika nagrade skupine OHO za leto 2014, ki mu bodo jeseni omogočili šesttedensko bivanje v New Yorku v ateljejih ISCP, samostojno razstavo v Ljubljani in odkup dela.

Doslej so nagrade skupine OHO prejeli Sašo Sedlaček, Luiza Margan in Miha Presker, Mladen Stropnik, Ana Čigon, Maja Hodošček, Beli sladoled, Tomaž Furlan in Veli Silver.