Svet 7.3.2014 5:30

David Bowie želi napisati pesmi za Claudio Lennear

London, 7. marca - David Bowie želi napisati izvirne skladbe za ameriško pevko Claudio Lennear, ki je sodelovala pri dokumentarnem filmu 20 Feet From Stardom, nagrajenem z oskarjem. Namero o sodelovanju je pevka, ki naj bi navdihnila njegovo pesem Lady Grinning Soul, ta teden razkrila časniku New York Post.

Hrvaška, Zagreb. Britanski glasbenik David Bowie. Foto: Hina/STA Arhiv Hina/STA

Hrvaška, Zagreb.
Britanski glasbenik David Bowie.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

Kot je povedala pevka, ji je Bowie po telefonu sam izrazil željo, da bi bil avtor njenega naslednjega projekta, poroča britanski The Guardian.

Lennearjeva je bila nekoč iskana spremljevalna vokalistka. Nastopala je z zvezdniki, kot so George Harrison, Ike in Tina Turner ter Joe Cocker. Imela je romantično razmerje tako z Bowiejem kot z Mickom Jaggerjem, omenja se tudi kot navdih za pesem Brown Sugar skupine Rolling Stones.

Leta 1973 je izdala solo album Phew!, vendar nikoli ni zaslovela kot samostojna pevka, zato je sčasoma zapustila glasbeno industrijo. Zdaj bi bila njena zvezda lahko spet v vzponu. Film 20 Feet From Stardom je letos prejel oskarja za najboljši dokumentarni film, Jagger pa si želi, da bi ga priredili tako v broadwayski muzikal kot v TV serijo.

Čeprav še ne ve, kako bo postopala s svojim novim projektom, pa bo Bowieja gotovo držala za besedo, je še povedala pevka. Bowie, ki je lani izdal studijski album The Next Day, svojih načrtov zaenkrat ni podrobneje pojasnil.