Svet 9.3.2014 9:39

Moravčevemu dokumentarnemu filmu nagrada v Vinkovcih

Zagreb, 9. marca - Dokumentarni film Dušana Moravca "Damir Avdić - Pravi človek za kapitalizem" je v soboto prejel nagrado za najboljši film festivala dokumentarnega rockovskega filma, Dorf 2014, ki je potekal v hrvaških Vinkovcih. Film je bil nagrajen v regionalni konkurenci desetih filmov iz Hrvaške, Srbije in Slovenije, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Nagrado je prejel tudi film drugega slovenskega avtorja, Janeza Burgerja z naslovom "Priletni parazit ali kdo je Marko Brecelj", ki je dobil posebno priznanje festivala.

Na festivalu, ki se je začel v četrtek, so podelili tudi nagrado za najboljši scenarij. Prejel jo je film Vsi potrebujemo sanje (Svima treba san) Hrvata Daria Bukovskega. Film še snemajo, prikazan pa bo na Dorfu 2015. O nagradah je odločala tričlanska komisija.

Festival so pospremile tudi knjižne predstavitve. Med drugim so predstavili knjigo Anteja Perkovića, ki je biografija hrvaškega glasbenika Darka Rundeka in je nastala na podlagi njegovega dopisovanja s Perkovićem.

V spremljevalnem delu so pripravili tudi omizje o glasbenih dokumentarcih, razstavo mladih vinkovških umetnikov ter nekaj koncertov. Med drugimi so nastopili Straight Mickey And The Boyz iz Beograda.