Slovenija 18.3.2014 15:24

Na razpis za direktorja Cankarjevega doma prispelo devet vlog

Ljubljana, 18. marca - Ministrstvo za kulturo je na javni razpis za generalnega direktorja Cankarjevega doma (CD) prejelo devet vlog. Prijave kandidatov lahko pričakujejo še v sredo, saj se je rok zanje iztekel v ponedeljek opolnoči, so za STA pojasnili na ministrstvu. Vloge bo pregledala petčlanska komisija, ki so jo imenovali za izvedbo razpisa.

Ljubljana. Cankarjev dom. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Cankarjev dom.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Razpisno komisijo, ki bo pregledala vloge, sestavljajo generalni direktor direktorata za ustvarjalnost Gašper Troha, sekretarka na ministrstvu Mojca Jan Zoran, vodja pravne službe ministrstva Matej Zavrl ter Alja Predan in Monika Kartin kot zunanji članici, ki sta v preteklosti sodelovali pri soustvarjanju programa v CD.

Komisija bo poleg formalnih pogojev ocenila tudi vizijo in razvojne cilje zavoda za mandatno obdobje, ki so jih morali kandidati priložiti k prijavi, s prijavljenimi kandidati, ki bodo izpolnjevali vse pogoje, pa bo nato opravila razgovore in ministru predlagala najustreznejšega.

Za pregled vlog in razgovore bo potrebovala približno dva tedna, rok za pritožbe na izbiro pa je 30 dni od vročitve odločbe oziroma obvestila o izidu razpisa, so še pojasnili na ministrstvu.

V medijih so se že pojavila namigovanja, kdo bi lahko zasedel vodilno delovno mesto v osrednjem slovenskem hramu kulture. Največ možnosti so pripisali Uršuli Cetinski, nekdanji uslužbenki CD in trenutno direktorici Slovenskega mladinskega gledališča. Na razpis se je, kot je potrdila za STA, prijavila.

Generalni direktor CD Mitja Rotovnik bo z vrha tega kulturno-kongresnega centra oktobra odšel po 32 letih. Vodi ga namreč že vse od njegove ustanovitve leta 1982.