Slovenija 20.3.2014 6:00

V Kinu Šiška se danes začenja Treskanje

Ljubljana, 20. marca - V Kinu Šiška se bo danes začel peti dvodnevni festival založništva in glasbe Tresk. Letos je festival usmerjen v sodelovanje in soustvarjanje, sozvočje in soimetje, na oder v Šiški pa bodo drevi z gosti stopili New Wave Syria, Kleemar, Čao Portorož in Karmakoma.

Ljubljana. Kino Šiška. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Kino Šiška.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

New Wave Syria se bodo povezali z vizualno-umetniškim dvojcem Izland, Kleemar bo nastopil s Trus!, Čao Portorož se bodo povezali z Your Gay Thoughts, Karmakoma pa z Dot.

V zgornjem preddverju Kina Šiške bosta med premori nastopila Olfamož in Tovariš Strmoglavljen, v spodnjem preddverju pa bosta pred koncertom nastopila še Theremidi Orchestra in Irena Tomažin.

Ob koncertnem dogajanju bo v Kinu Šiška med drugim potekalo tudi festivalsko sejmišče Indie-Grad, ki se ga bo letos udeležilo nekaj več kot 20 založb in organizacij.

V petek se bo Tresk preselil na Križevniško ulico, kjer bodo v tiskarni Tiporenesansa v sklopu Hibrid soimetja nastopili Ontervjabbit, Leemajik, Nina Hudej z NinoBelle in VJ Koala, Cristian Kroupa ter Shekuza.

V sklopu festivala bodo na Zavodu za kiparstvo odprli tudi razstavo Zvočje glasbenih podob, v Tiporenesansi pa bodo potekale tudi tipografske delavnice.

Tresk po besedah vodje festivala Zale Vidali postaja pomemben družaben dogodek kakovostne slovenske glasbene produkcije in aktivne založniške dejavnosti. Kot je dejala na novinarski konferenci pred festivalom, se vsako leto trudijo na zanimiv način predstaviti aktualno ponudbo.