Svet 26.3.2014 5:00

Helen Fielding si želi kot Bridget ponovno videti Renee Zellweger

Berlin, 26. marca - Britanska pisateljica Helen Fielding želi v filmski priredbi njene zadnje knjige Bridget Jones - Mad About the Boy v vlogi glavne junakinje ponovno videti ameriško igralko Renee Zellweger. "Renee je bila čudovita kot Bridget. Bilo bi krasno, če bi lahko ponovno odigrala to vlogo," je dejala v intervjuju za nemški časnik Welt am Sonntag.

Nemčija, Berlin. Ameriška igralka Renee Zellweger. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Nemčija, Berlin.
Ameriška igralka Renee Zellweger.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Prvi dve knjigi o Bridget Jones sta doživeli uspešni filmski priredbi, v obeh je v vlogi Bridget zaigrala oskarjevka Renee Zellweger.

Na vprašanje, ali prenajedanje v primeru Bridget ne prikazuje neke klišejske, zastarele podobe ženske, je 56-letna pisateljica o sedaj že 51-letni Bridget dejala: "Trenutek! Bridget preneha preverjati težo takoj, ko je srečna."

Šele ko gredo stvari v napačno smer, ko razpade njen odnos, tedaj se po besedah Fieldingove vrne tema kilogramov. Dodala je: "Oh, sama sem tako debela! Morala bi biti drugačna! Kar želim s tem povedati, je, da se ženske vedno osredotočajo nase, na to, kako se počutijo, kaj so naredile narobe in kaj bi morale storiti drugače. V nasprotju z njimi se moški ukvarjajo s stvarmi v svoji okolici - hišo, prijatelji, športom, kariero."