Svet 31.3.2014 5:30

Stripburgerjeva razstava Pozor, delo! gostuje v Franciji

Marseille, 31. marca - Stripburgerjeva razstava Pozor, delo! bo med 4. in 29. aprilom gostovala v grafičnem studiu Le Garage L. v francoskem kraju Forcalquier. Dela bosta predstavila stripovska avtorja David Krančan in Jakob Klemenčič, ki se jima bo pridružila še hrvaška kolegica Dunja Janković.

Razstava Pozor, delo! je bila sprva zasnovana kot pendan Stripburgerjevi mednarodni stripovski antologiji z naslovom Workburger. Striparskemu jedru razstave se je nato pridružila še vrsta del v drugih medijih, ki zaokrožajo njeno sporočilnost. Navdahnjena z aktualno stvarnostjo razstava ponuja večplasten prikaz konfliktnega razmerja, ki ga poganja napetost med vrednostjo in ovrednotenjem dela.

Gosti bodo med med svojim obiskom tudi ustvarjali. Sodelovanje s studiem se bo, kot so zapisali v uredništvu Stripburgerja, nadaljevalo maja, ko bo v Le Garage L. ustvarjal in razstavljal še en Stripburgerjev dolgoletni sodelavec, priznani finski stripovski ustvarjalec Jyrki Heikkinen.

Umetniški kolektiv in produkcijski studio Le Garage L. je generator nove umetniške produkcije, vezane na grafiko in strip. Povezujejo se z drugimi avtorskimi skupinami in institucijami, soustvarjajo nove umetniške smernice in organizirajo raznovrstne dogodke, kot so razstave, delavnice in predstavitve, posvečajo se tudi založništvu.