Slovenija 2.4.2014 11:22

V Ortu do konca meseca pestro koncertno dogajanje na Orto festu

Ljubljana, 2. aprila - S koncertom Elvis Jackson se bo v Orto baru danes začel "edini mesečni klubski festival" Orto fest, na katerem se bodo predstavili tako uveljavljeni kot mladi ustvarjalci. Med drugim bodo poleg Elvisov, ki bodo nastopili še v četrtek, oder Orta zasedli še hrvaški Overflow ter Američani Fabulous Disaster.

Ljubljana. Orto bar. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Orto bar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Orto bar festival pripravlja že 15. leto. Z njim želijo spodbuditi delovanje klubske scene in z nastopi 20 zasedb obogatiti kulturni utrip prestolnice, so sporočili organizatorji.

Koncerti bodo obarvani rockersko, kot se za Orto spodobi, poleg omenjenih pa si bodo obiskovalci lahko med drugim ogledali še nastope rockabillyjev Eightbomb, ska, punk in reggae zasedbo Sell Out, heavy metalce Iron Median, pop-rock skupino Muff ter irske punkerje Happy Ol' Mc Weasel.

Med drugim se bo v Ortu ustavila tudi japonska rock-visual kei zasedba Heidi, za surferje pa bodo poskrbeli Bitch Boys. Nastopili bodo še Zaklonišče prepeva, Omar Naber in The Drinkers.

Konec meseca pa bo festival zaključil All-girl punkrock dogodek z že omenjenimi Fabulous Disaster, Mental Strike ter Joko Ono.