Svet 3.4.2014 5:00

Cobainova glasba verjetno na Broadwayu

Los Angeles, 3. aprila - Vdova frontmana Nirvane Kurta Cobaina, Curtney Love, je dejala, da bodo glasbo njenega moža, ki je umrl pred 20 leti, verjetno prenesli na broadwayske odre. Izvedbo muzikala vdova pogojuje z izbiro "najboljših in najuglednejših piscev, producentov in režiserjev", piše britanski časnik The Guardian.

"Muzikal bi moral imeti odlično zgodbo, ki doslej še ni bila slišana," je pojasnila svojo željo. Kot je še pojasnila, želi Cobainovo glasbo in zapuščino obuditi ne le za "ves svet, ampak predvsem za najino hčerko".

"Vem, da bo na odru duh njenega očeta. Ko bova sedeli v dvorani, bo to najbolj čustvena izkušnja najinih življenj," je prepričana vdova.

Pred dvema letoma je Loveova zavrnila možnost, da bi naredili muzikal, saj naj bi bilo nekatere stvari "najbolje pustiti pri miru".

Kurt Donald Cobain, ki se je rodil 20. februarja leta 1967, je umrl 5. aprila 1994. Nirvano, eno temeljnih skupin grungea, je s Kristom Novoselicom ustanovil leta 1987. Prvih nekaj let je v skupini igralo več bobnarjev, šele leta 1990 pa se je zasedbi pridružil še tretji nepogrešljivi člen legendarnega sestava Dave Grohl.

Leta 1989 je Nirvana izdala svoj prvi album - Bleach, zaslovela pa je leta 1991 z drugim albumom Nevermind, ki so ga prodali v več kot 15 milijonih izvodov.

Letošnjo obletnico Cobainove smrti bodo obeležili na več ravneh, med drugim bodo Nirvano 10. aprila sprejeli v hram slavnih rock & rolla, mestece Hoquiam, dobrih šest kilometrov od rojstnega mesta Kurta Cobaina, pa je 10. april razglasilo za dan Nirvane.