Svet 7.4.2014 11:48

Gledališče IGLU s celovečerno predstavo Trije obrazi na gostovanje po Evropi

Ljubljana, 7. aprila - Improvizacijsko gledališče Ljubljana - IGLU se bo s celovečerno improvizacijsko predstavo Trije obrazi predstavilo evropskemu občinstvu. S predstavo, ki tematizira človekovo večplastnost, bodo člani gledališča aprila gostovali v Nemčiji, Belgiji, Avstriji, na Nizozemskem in na Češkem.

Člani IGLU, igralci Juš Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik, se v predstavi Trije obrazi ukvarjajo z idealom popolnosti, ki človeka v sodobni družbi sili, da se vedno znova sprašuje, kako nanj gledajo drugi in kakšno je njegovo mesto v družbi. V večih družbah ima jaz tako več obrazov - trije sodelavci bodo neko osebo opisali drugače kot trije prijatelji. Rdeča nit predstave Trije obrazi je tako človekova večplastnost v določenem prostoru in času, je zapisano na spletni strani gledališča.

Slovenskemu občinstvu so improvizatorji gledališča IGLU predstavo premierno predstavili 5. aprila v Menzi pri Koritu na Metelkovi. Svojo pot po Evropi bodo začeli v nemškem mestu Konstanz, v sklopu turneje pa se bodo ustavili še v Gentu, Amsterdamu, Kölnu, Brnu, Olomucu in na Dunaju.

S turnejo želijo člani ljubljanskega improvizacijskega gledališča, ki je bilo ustanovljeno avgusta lani, spodbuditi in izzvati človeško delovanje ter obenem povečati razpoznavnost slovenskih odrskih improveščin, so še sporočili iz gledališča.