Svet 8.4.2014 6:58

John Lydon bo zaigral v muzikalu Jesus Christ Superstar

New York, 8. aprila - Nekdanji frontman britanske punk skupine Sex Pistols John Lydon bo nastopil v vlogi kralja Heroda v muzikalu Jesus Christ Superstar. Prva predstava bo v začetku junija v New Orleansu, muzikal, ki tematizira zadnji teden Krisusovega življenja, pa bodo v sklopu turneje uprizorili še v Torontu, Chicagu, Los Angelesu, New Yorku in Philadelphii.

Po poročanju britanskega BBC se bosta Lydonu na odru pridružili članica skupine Destiny's Child Michelle Williams v vlogi Marije Magdalene in član skupine 'N Sync JC Chasez, ki bo upodobil Poncija Pilata. V vlogi Jezusa bo nastopil Ben Forster, Judo Iškarijota pa bo upodobil pevec skupine Incubus Brandon Boyd.

Zgodba muzikala se dogaja okoli leta 30 našega štetja v Jeruzalemu in opisuje zadnji teden Kristusovega življenja. V ospredje postavlja odnos med Jezusom in njegovim izdajalcem Judo Iškarijotom.

Jesus Christ Superstar je bil prvi muzikal oziroma rock opera skladatelja Andrewa Lloyda Webbra in libretista Tima Ricea za profesionalni oder. Premiera je bila 12. oktobra 1971 v gledališču Marka Hellingerja v New Yorku, 9. avgusta 1972 pa je zaživela londonska postavitev. Po osmih letih in 3.358 predstavah je muzikal postal predstava z najdaljšim stažem v zgodovini West Enda. Muzikal Jesus Christ Superstar od takrat redno izvajajo po vsem svetu.