Svet 8.4.2014 13:01

Umrla je hčerka Boba Geldofa Peaches

London, 8. aprila - Na svojem domu v Kentu je v starosti 25 let umrla britanska manekenka in hčerka glasbenika ter humanitarca Boba Geldofa, Peaches Geldof. Njeno truplo je našla policija, vzrok smrti še ni znan. Družina je po pisanju tujih tiskovnih agencij novico o njeni smrti potrdila v ponedeljek.

"Bila je najbolj neukročena, najbolj vesela, najzabavnejša, najbistrejša, najduhovitejša in najbolj prismojena med vsemi nami. Zapisati 'bila' nas navdaja z neznosno bolečino," je v izjavi za javnost zapisala njena družina.

Peaches je bila še otrok, ko je njena mati Paula Yates leta 2000 umrla zaradi prevelikega odmerka mamil.

Yatesova in Geldof sta bila uspešen par, dokler ni Paula med enim od intervjujev spoznala Michaela Hutchencea, frontmana skupine INXS, in se vanj zaljubila. V naslednjih letih sta ohranjala stike, njuna romanca pa je vodila do tega, da je leta 1995 Paula zapustila svojega moža Boba. Michaela so leta 1997 našli mrtvega v hotelski sobi v Sydneyju.

Peaches je bila zelo aktivna na tviterju. Nazadnje je v nedeljo tvitnila "jaz in moja mama" ter objavila sliko iz otroštva sebe in Paule Yates.

Peaches se je v zadnjem desetletju uveljavila kot manekenka, televizijska voditeljica in kolumnistka. Bila je dvakrat poročena, najprej z ameriškim glasbenikom Maxom Drummeyem, od katerega se je ločila leta 2009 po samo šestih mesecih. Nato se je poročila s pevcem Thomasom Cohenom, s katerim je imela dva otroka.