Svet 15.5.2014 6:00

Bob Dylan bo letos izdal novi album

New York, 15. maja - Legendarni ameriški pevec Bob Dylan je na svoji spletni strani napovedal izid novega albuma. Glasbenikov 36. studijski album bo uvedla priredba glasbene uspešnice Franka Sinatre Full Moon and Empty Arms iz leta 1945.

Kitajska, Beijing. Ikona popularne glasbe Bob Dylan. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Kitajska, Beijing.
Ikona popularne glasbe Bob Dylan.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Po poročanju spletne revije Rolling Stone je Dylanova priredba zelo podobna originalu, nekoliko spremenjen je le instrumentalni del, kjer prevladujejo kitare. Skladbo Full Moon and Empty Arms sta sicer napisala Ted Mossmann in Buddy Kaye, ki naj bi ju navdihnil Koncert št. 2 v c-molu skladatelja Sergeja Rahmaninova.

Dylan se podpisuje pod številne glasbene uspešnice, med njimi Blowin In The Wind, Like A Rolling Stone in The Times They Are a-Changin. V svoji več desetletij trajajoči karieri je raziskoval različne glasbene stile, od ljudske glasbe, bluesa in countryja do rocka, jazza in swinga.

Dylan se že od leta 1988 mudi na Neskončni turneji, največ pa koncertira v Združenih državah Amerike in v Evropi. V svoji karieri je izdal 35. studijskih albumov, zadnji, naslovljen Tempest, je izšel leta 2012.