Slovenija 16.5.2014 4:00

Laibach bodo z albumom Spectre drevi strašili v Križankah

Ljubljana, 16. maja - V Križankah se bodo v sklopu turneje ob predstavitvi novega albuma drevi ustavili Laibach. "V tem trenutku po Evropi strašimo z novim albumom Spectre, ki je pravzaprav manifest partije, ki smo jo ustanovili z njim. In s to partijo bomo v bodoče še veliko strašili," so zapisali za STA.

Ljubljana, Križanke Koncert skupine Laibach. Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Križanke
Koncert skupine Laibach.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Laibach pravijo, da se bodo na svojem šestem nastopu v Plečnikovem letnem gledališču vsekakor potrudili, da bodo izpeljali kvaliteten nastop.

Album Spectre, ki je pri britanski založbi Mute Records izšel 3. marca, je požel precej pozitivnih kritik, med drugim je britanski časnik The Guardian skupino označil za "ponovno pomembno".

Laibach so ob izidu albuma pripravili turnejo, ki je doslej zajela 25 mest, med drugim Hongkong, kar je bil njihov prvi koncert na Kitajskem.

V razprodanih Križankah bodo nastopili na koncertu, ki so ga naslovili Naredimo to deželo spet sproščeno!. "Nekaj malega politične in ekonomske krize res ne bi smelo spraviti cele nacije na kolena. Ni razloga za to," poudarjajo.

Po ljubljanskem koncertu v Križankah Laibach do konca evropske turneje čakajo še štirje nastopi, med drugim v kultnem Domu omladine v Beogradu in v Bukarešti.

Ob izidu albuma je skupina predstavila tudi videospot za prvi single Whistleblowers, tik pred koncertom v Križankah pa so predstavili še videospot za drugi single Eurovision, ki so ga posneli v domačih Trbovljah.