Svet 25.5.2014 5:00

Angela Bassett bo režirala film o Whitney Houston

Los Angeles, 25. maja - Igralka Angela Bassett bo kot režiserka debutirala s filmom o življenju Whitney Houston. Biografski film z delovnim naslovom Whitney Houston naj bi svetovno premiero doživel prihodnje leto, osredotočil pa se bo na pevkino razmerje z glasbenikom Bobbyjem Brownom - od njunega srečanja do poroke, je ta teden sporočila ameriška televizija Lifetime.

Rusija, Moskva. Pokojna ameriška pevka Whitney Houston. Foto: Itar Tass/STA Arhiv Itar Tass/STA

Rusija, Moskva.
Pokojna ameriška pevka Whitney Houston.
Foto: Itar Tass/STA
Arhiv Itar Tass/STA

"Imam posebno spoštovanje do talentov in dosežkov tako Whitney kot Bobbyja in čutim odgovornost do pripovedovanja njune zgodbe," je po poročanju filmske revije Variety poudarila Bassettova. "Njuna človečnost in vez nas vse navdušuje. Sem več kot navdušena, da sem dobila priložnost stopiti za kamero in v njun svet," je dodala.

Whitney Houston, znana po skladbah, kot so How Will I Know, Saving All My Love for You in I Will Always Love You, je Browna spoznala leta 1989, na vrhuncu svoje slave. Poročila sta se leta 1992. Do konca 90. let pa se je njena podoba "pridne deklice" spremenila. Soočala se je z odvisnostjo od drog in alkohola, težave je imela tudi v zakonskem življenju.

Od moža se je ločila leta 2007. Februarja 2012 so jo našli mrtvo v kadi v hotelu Beverly Hilton v Los Angelesu. Le nekaj ur kasneje naj bi v istem hotelu nastopila na gala večerji ob 54. podelitvi glasbenih nagrad grammy. Smrt je bila verjetno posledica prevelikega odmerka mamil, zaužitih skupaj z alkoholom.