Svet 28.5.2014 5:30

Christopher Lee bo ob jubileju izdal heavy metal album

London, 28. maja - Legenda britanskega filma Christopher Lee, ki je v torek dopolnil 92 let, bo jubilej obeležil z izidom heavy metal albuma z naslovom Metal Knight, piše francoska tiskovna agencija AFP. Igralec, ki je širši javnosti najbolj poznan kot Saruman iz Gospodarja prstanov in Hobita, se že dalj časa navdušuje nad heavy metalom in je izdal že več albumov.

Ljutomer. Angleški filmski igralec Christopher Lee. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljutomer.
Angleški filmski igralec Christopher Lee.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

"Heavy metal povezujem s fantazijo zaradi izjemne moči, ki jo ima ta glasba," je dejal. Decembra je postal tudi najstarejši izvajalec, ki se je uvrstil na ameriško Billboardovo lestvico singlov, in sicer s skladbo Jingle Hell.

Album Metal Knight, ki bo izšel v ponedeljek, bo vseboval štiri pesmi in tri dodatne posnetke. Med drugim bosta na njej dve pesmi iz muzikala Mož iz La Manče, odlomek iz Bizetove opere Carmen in pesem My Way, ki je najbolj poznana v izvedbi Franka Sinatre.

"Po mojem prepričanju je Don Kihot najbolj metalski domišljijski lik, kar jih poznam," je dejal Lee in dodal: "Sam si prizadeva, da bi spremenil svet, na da bi pri tem pomislil, kakšne bodo zanj posledice. Čudovito ga je peti."