Svet 2.6.2014 5:30

V Londonu jeseni velika razstava, posvečena Sherlocku Holmesu

London, 2. junija - V Muzeju mesta London za jesen napovedujejo veliko razstavo, posvečeno Sherlocku Holmesu, "možu, ki ni nikoli živel in ki ne bo nikoli umrl", so zapisali na svoji spletni strani. Razstava, ki bo po letu 1951 prva, posvečena slavnemu detektivu, se bo osredotočila na vprašanja, kot sta, kdo je Sherlock in zakaj še danes vzbuja občudovanje.

Posvetila se bo tudi fenomenu, kako je lik Sherlocka iz literature prodrl na oder in film ter zakaj še danes priteguje najširše občinstvo.

Obiskovalci bodo v muzeju vstopili v resničen viktorijanski London, ki je bil prizorišče številnih zgodb Conana Doyla. Prek zgodnjih filmov, fotografij, slik in originalnih eksponatov bodo v muzeju poustvarili atmosfero Sherlockovega Londona in obiskovalcem razstave omogočili, da se sprehodijo skozi kraje, kjer se je mudil tudi slavni detektiv, so ob zapisali ob razstavi.

Med drugi bodo v postavitev vključili pred kratkim odkriti Doylov portret. Olje na platnu, ki bo v Veliki Britaniji tokrat razstavljeno prvič, je naslikal Sidney Paget, čigar ilustracije so spremljale Doylove zgodbe o Sherlockovih dogodivščinah v The Strand magazine.