Slovenija 3.6.2014 6:00

Na Kongresnem trgu dobrodelni koncert za žrtve poplav na Balkanu

Ljubljana, 3. junija - Na Kongresnem trgu v Ljubljani bo danes dobrodelni koncert za pomoč žrtvam poplav v Srbiji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem. Koncert, ki se bo začel ob 17. uri in potekal vse do polnoči, pripravlja Mestna občina Ljubljana, ki bo ves izkupiček namenila prizadetim. Nastopilo bo več kot 40 glasbenikov iz Slovenije, Hrvaške, BiH in Srbije.

Ljubljana. Kongresni trg. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Kongresni trg.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Ljubljana. Koncert. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Koncert.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Svoj nastop na koncertu so napovedali slovenski pevci Alenka Godec, Nuša Derenda, Omar Naber, Alya, Tinkara Kovač, Anja Rupel, Neisha, Grega Skočir, Samuel Lucas, Trkaj, Miro Todosovski, Tomi M in Zlatko ter skupine Vlado Kreslin & Mali bogovi, Hamo & Tribute2love, Cover lover, Dan D, Društvo mrtvih pesnikov, Kingston, Mambo Kings, Mladi Dolenjci, Muff, Nude, Pop Design, Rock Partyzani, Rok'n'bend, Gadi, Manouche in Sausages.

Nastopili bodo tudi glasbeniki iz držav nekdanje Jugoslavije Crvena jabuka, Divlje jagode, Hari Mata Hari, Kemal Monteno, Halid Bešlić, Gibonni, Massimo, Severina, Danijela, Petar Grašo, Nermin Puškar in Lepa Brena.

Kot so sporočili iz Mestne občine Ljubljana (MOL), bo cena vstopnice - te bodo na voljo tudi na Kongresnem trgu - znašala deset evrov, obiskovalcem koncerta pa bo zagotovljen tudi brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi. Med koncertom bodo na Slovenski cesti stali tovornjaki, na katerih bodo v sodelovanju z Rdečim križem zbirali materialno pomoč za žrtve poplav.

Program so na MOL pripravili v sodelovanju z Agencijo AVI. Vsi sodelujoči so se odpovedali honorarju.

Njihovim dobrodelnim prizadevanjem se je pridružil zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije IPF. Za koncert so se namreč po sklepu sveta IPF tudi nosilci pravic za uporabo glasbe odpovedali nadomestilom za predvajanje. S prispevkom IPF, ki kolektivno ščiti avtorske in sorodne pravice izvajalcev glasbe in proizvajalcev fonogramov, bodo tako za nujno pomoč prispevali vsi slovenski glasbeniki, so sporočili iz zavoda.