Slovenija 4.6.2014 8:00

Neca Falk bo v Kinu Šiška v živo predstavila novi album

Ljubljana, 4. junija - V CUK Kino Šiška bo glasbenica Neca Falk drevi predstavila svoj novi album Od daleč. Album prinaša deset novih pesmi, ki so nastajale zadnji dve leti v avtorskem sodelovanju z Boštjanom Naratom, gonilno silo skupine Katalena, dokončno pa so zaživele v glasbeni navezi z Žigo Golobom in Boštjanom Gombačem. Koncert bo ob 21. uri.

Murska Sobota. Glasbenica Neca Falk. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA Arhiv STA

Murska Sobota.
Glasbenica Neca Falk.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv STA

Koncert v šišenski Katedrali je plod sodelovanja med CUK Kino Šiška in Kulturno umetniškim društvom Adapter. Album Od daleč, ki je izšel pri založbi Pivec, je tonsko oblikoval Danilo Ženko, vizualno pa Ivian Kan Mujezinović.

Falkova je v pogovoru za STA povedala, si je na novem albumu želela pesmi, ki so nenavadne tako po svoji obliki kot po vsebini, takih, ki odpirajo nešteto vprašanj in dajejo prav toliko odgovorov. "Take, ki se na nek način vklapljajo v sedanji, včasih zelo nesmiseln čas, z neko ironijo in so hkrati nadaljevanje preteklosti," je še dejala.

Narat, ki je album napisal, pa je dejal, da se je z besedili in glasbo poskušal kolikor se le da približati njenemu občutenju časa in sveta.

Izid novega albuma po navedbah organizatorjev sicer ne pomeni vrnitve Falkove na glasbeno sceno. Glasbenica se je pač odločila, da bo ustvarila in posnela nov album - in ga pač je, piše na spletni strani Kina Šiška.

Neco Falk je v slovenski javnosti zaznamovala predvsem glasbena pot, ki jo je zasnovala v sodelovanju s številnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki in producenti. Njeni prvi plošči z naslovom Danes, ki je izšla leta 1977, je sledilo več glasbenih albumov za odrasle in otroke, za katere je bila tudi nagrajena.

Med njene glasbene uspešnice med drugim sodijo pesmi Prva ljubezen, Kako sva si različna, Dravski most, Banane, Vsi ljudje hitijo ter Dobro jutro, dober dan.

Poleg glasbe se Falkova ukvarja tudi s fotografijo. Svoja dela je predstavila na številnih samostojnih in skupinskih razstavah, leta 1987 je izdala tudi fotomonografijo. Po študiju slikarstva na ljubljanski Akademiji za vizualne umetnosti - AVA se intenzivno posveča tudi slikanju in združevanju tega medija z drugimi sodobno-umetniškimi praksami.