Svet 4.6.2014 5:30

Avgusta novi album Sinead O'Connor

Dublin, 4. junija - Irska pevka Sinead O'Connor bo avgusta izdala nov album z naslovom I'm Not Bossy, I'm the Boss. Pevka je svoj deseti studijski album sprva naslovila The Vishnu Room, za spremembo naslova pa se je odločila zaradi kampanje Ban Bossy, ki se posveča promociji žensk in njihovi vlogi na vodilnih položajih v različnih družbenih sferah.

"S kampanjo sem se spoznala pred nekaj meseci. Kampanja naslavlja nadvse pomembno vprašanje vodilne vloge žensk, kar me je navdihnilo k spremembi naslova albuma," je po poročanju glasbene revije Rolling Stone dejala O'Connorjeva.

O'Connorjeva, ki se je rodila leta 1966 v Dublinu, je svoj prvi studijski album The Lion And The Cobra izdala leta 1987. Mednarodno prepoznavnost ji je prinesla njena druga plošča I Do Not Want That I Haven't Got iz leta 1990. Med njene najbolj znane pesmi sodijo Nothing Compares 2 U , You Do Something to Me, Thank You For Hearing Me in All Apologies.

Pevka je v svoji karieri prejela številne glasbene nagrade, med njimi tudi grammyja v kategoriji najboljše alternativne glasbe. Ustvarja glasbo različnih glasbenih zvrsti, nenehno pa se skoznjo trudi ponujati neposredno družbeno kritiko.