Slovenija 15.6.2014 8:30

V Ljubljani začetek tridnevnega plesnega festivala Ukrep

Ljubljana, 15. junija - Z izborom avtorskih solov učencev sodobnega plesa na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana se bo drevi v Plesnem teatru Ljubljana začel Festival Ukrep 2014, tokrat pod vodstvom Andreje Kopač in Sinje Ožbolt. Fokus letošnjega festivala plesnih perspektiv so predstavitve mladih slovenskih avtorjev, ki se šolajo in delujejo v tujini.

Med 15. in 17. junijem se bo tako v treh dneh zvrstilo 22 različnih dogodkov, ki jo bo oblikovalo več kot 50 umetnikov. Na sklepnem dogodku se bodo sodobnim plesalcem pridružili glasbeniki, ki so se združili posebej za ta dogodek: Nino de Gleria (bas), Luka Ropret (kitare), Blaž Celarec (bobni) in Drago Ivanuša (klaviature), so sporočili iz plesnega teatra.

Ob predstavah, predstavitvah in diskusijah organizatorji napovedujejo tudi mnogo živahnega dogajanja in raziskovanja. Na otvoritveni dan bodo predstavili projekt Džibriš s sedmimi mladimi plesalci, ki je nastal marca na koreografski delavnici z Gregorjem Luštkom.

V tem mesecu poteka nadaljevalna koreografska delavnica z Edouardom Torrojo, projekt z naslovom Nosilci telesa z desetimi mladimi plesalci pa bodo predstavili ob koncu letošnjega festivala plesnih perspektiv Ukrep 2014.