Slovenija 21.6.2014 9:48

Na Križevniški ulici začetek 16. festivala Mini poletje

Ljubljana, 21. junija - Na Križevniški ulici se bo danes pričel 16. festival za otroke in družine Mini poletje, ki ga pripravljajo v Mini teatru. Festival se bo začel ob 11. uri z uprizoritvijo lutkovne predstave Žabji kralj v režiji Roberta Waltla, dogajanje pa bodo popestrile tudi številne ustvarjalne delavnice.

Zgodba o princesi in žabcu, ki ji žabec vrne v kalni mlaki izgubljeno zlato žogico, bo zaživela z igro Tadeja Piška. Že pred predstavo bodo na Križevniški ulici potekale ustvarjalne delavnice, med njimi Delavnica pri tiskarju, Ustvarjalne delavnice Sezama in Rega kvak, svoja vrata pa bo z razstavo Emona: Mesto v imperiju odprl tudi Mestni muzej.

Mini poletje bo letos ponudilo pestro bero dogodkov. Med drugim bodo premierno izvedli predstavo Pogumna Molly režiserja Mareka Bečke, na sporedu pa bosta tudi Sapramiška 2 Svetlane Makarovič in Zvezdica Zaspanka Franeta Milčinskega - Ježka. V sklopu festivala se bodo v Ljubljani s svojimi produkcijami ustavila tudi številna tuja gledališča, denimo švedski Staffan Björklunds Teater, slovaški Divadlo Piki in hrvaško Gradsko kazalište lutaka Split.

Poleg gledališko-lutkovnih predstav bodo pri Mini teatru v sodelovanju z Združenja mladih, staršev in otrok SEZAM pripravili tudi otroške ustvarjalne delavnice.

Festivalski program, ki bo potekal ob sobotah in nedeljah na Križevniški ulici in Ljubljanskem gradu, se bo sklenil 5. septembra s premiero predstave Na Noetovi barki ob osmih. Humorna, a obenem provokativna priredba dobro znane biblijske zgodbe po besedilu Ulricha Huba bo zaživela v režiji Roberta Waltla, dramaturgiji Marinke Poštrak ter scenografiji Bena Caina in Tine Gverović.