Svet 7.7.2014 5:30

V dvorcu Schönbrunn lani zabeležili rekorden obisk

Dunaj, 7. julija - V dvorcu Schönbrunn v avstrijski prestolnici so v lanskem letu zabeležili rekordnih 2,87 milijona obiskovalcev. Število obiskovalcev se je v primerjavi z letom 2012 povečalo za 1,8 odstotka, piše avstrijska tiskovna agencija APA.

Z dvorcem Schönbrunn upravlja družba SKB (Schloss Schönbrunn Kultur- und Betriebsgesellschaft), ki upravlja še s Cesarskimi apartmaji, Sisijinim muzejem, Kabinetom srebrnine in Depojem cesarskega pohištva. Na vseh lokacijah je v letu 2013 zabeležila skupaj 3,56 milijona obiskovalcev, so povedali na predstavitvi rezultatov lanskega leta.

Dvorec Schönbrunn glede števila obiskovalcev prednjači, čeprav je zaradi pogojev varnosti vstop vanj omejen na 1000 obiskovalcev na uro. So pa po pisanju APA dosegli dogovor, da ima lahko dvorec ob dnevih, ko je obisk še posebej velik, podaljšan odpiralni čas.

Manjši upad obiskovalcev so zabeležili v dvorcu Hofburg, čemur so verjetno botrovala obnovitvena dela, povečalo pa se je število obiskovalcev Depoja cesarskega pohištva, ki jih je pritegnila predvsem razstava o cesarju Maksimiljanu.