Svet 7.7.2014 11:37

Umrl je igralec Bora Todorović

Beograd, 7. julija - V beograjskem Kliničnem centru Srbije je danes v 84. letu starosti umrl legendarni jugoslovanski in srbski igralec Bora Todorović, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Igralec, poznan po vlogah v filmih, kot so Kdo tam poje, Maratonci tečejo častni krog in Dom za obešanje, je umrl po zapletih po operaciji slepiča.

Srbija, Beograd. Umrl je srbski igralec Bora Todorović. Foto: Tanjug/STA Arhiv Tanjug/STA

Srbija, Beograd.
Umrl je srbski igralec Bora Todorović.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

Kot so sporočili iz kliničnega centra, je Todorović po operaciji slepiča doživel možgansko kap in padel v komo. Zdravniki so se za njegovo življenje borili nekaj dni.

Todorović se je rodil 5. novembra 1930 v Beogradu, igri pa se je posvetil potem, ko je opustil študij strojništva. Bil je brat igralke Mire Stupice ter oče igralcev Srđana Todorovića in Dane Todorović.

Na oder je prvič stopil v beograjskem dramskem gledališču, a se je kmalu potem preselil na zagrebške odrske deske - v Hrvaško narodno gledališče, kjer je preživel štiri leta. Po vrnitvi v Beograd je delal v Ateljeju 212.

Za svoje delo, tako v gledališču kot na filmu, je prejel vrsto nagrad, med drugim nagrado Pavle Vujisić za življenjsko delo v filmski umetnosti in nagrado Dobričin prstan za življenjsko delo v gledališču.