Slovenija 9.7.2014 9:59

Deep Purple in Gibonni prestavljeni v Halo Tivoli

Ljubljana, 9. julija - Veliki rock koncert legendarne britanske zasedbe Deep Purple in hrvaškega glasbenika Gibonnija, ki bi prihodnji teden moral odmevati na Kongresnem trgu, so organizatorji prestavili v Halo Tivoli. Veliki oder tivolske dvorane si bodo delili na napovedani datum, 16. julija. Že kupljene vstopnice veljajo tudi za novo lokacijo.

Organizator, podjetje MIFI, je koncert prestavil v Tivoli zaradi velikega povpraševanja po sediščih na Kongresnem trgu, ki jih ne morejo zagotoviti, pa tudi zaradi spremenljivega vremena, so sporočili za STA. Obiskovalci bodo tako lahko izbirali med stojišči v parterju ali pa si bodo izbrali sedišče na tribuni.

Deep Purple se bodo v Ljubljani ustavili v sklopu aktualne turneje Now What. Skupina, ki je bila skupaj z Led Zeppelin in Black Sabbath okronana za "nesveto trojico hard rocka in heavy metala", kljub ne več rosnim letom svojih članov ne počiva. Pri založbi Universal Records so 19. maja izdali na novo masteriziran kultni album Made in Japan, ki so ga posneli v treh poletnih nočeh daljnega leta 1972 na Japonskem.

Peterica se je na zemljevid svetovnega rock and rolla vpisala z uspešnicami, kot so Smoke on teh Water, Black Night, Woman from Tokyo, Child in Time, Strange Kind of Woman in Perfect Strangers. Na nekatere od njih bodo spomnili tudi slovenske poslušalce, pred katerimi so že večkrat nastopili. Glasbeniki bodo v Ljubljano prišli iz Zadra in turnejo nadaljevali v Italiji.

Eden najuspešnejših hrvaških glasbenikov se po napovedih organizatorjev intenzivno pripravlja na srečanje z Deep Purple, zaradi katerih je v rani mladosti zamenjal klavir za električno kitaro. Gibonni je bil po njihovih trditvah povabila, da si bo oder delil s svojimi idoli, neizmerno vesel, saj je bila prva skladba, ki se jo je naučil igrati na kitari, ravno Smoke on the Water.

Dalmatinski glasbenik s pravim imenom Zlatan Stipišić, ki se podpisuje pod skladbe, kot so Libar, Ne odustajem in Tajna vjestina, je na isti datum, kot so njegovi rock vzorniki izdali ekskluzivno novo različico albuma, na portalu Youtube objavil dokumentarec z naslovom Fragmenti, ki ga je posvetil svojim oboževalcem.